Kysymyksiä ja vastauksia

Milloin arkisto on avoinna?

Tutkijasalimme on avoinna maanantaisin klo 10.00-16.00, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8.30−16.00. Torstaisin palvelemme 8.30-18.00; pidennetty aukiolo ei ole voimassa kesä-elokuussa. Muut normaalista poikkeavat aukioloajat ilmoitamme ajankohtaista-sivulla.

Voiko arkistoon tulla ilman ajanvarausta?

Tutkijasalissamme on ainoastaan kuusi tutkijapaikkaa ja sen lisäksi kaksi tutkijapäätepaikkaa, joten suosittelemme ajanvarausta. Turhalta odottelulta vältytään, kun tiedämme noutaa halutun aineiston valmiiksi tutkijasaliin.

Pitääkö tutkijapäätekin varata etukäteen?

Tutkijapäätteemme ovat yleensä melko varattuja, joten suosittelemme varaamaan päätteen etukäteen. Lehtitietokantojen tutkijapäätteet pyydämme varaamaan kotisivujemme kautta: ajanvaraus. Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä arkiston henkilökuntaan paivalehdenarkisto@hssaatio.fi tai 040 151 4998.

Voiko tutkijapäätteeltä tallentaa aineistoa muistitikulle?

Aineistoa voi tallentaa muistitikulle, mutta tietoturvasyistä muistitikun pitää olla avaamattomassa pakkauksessa. Meillä on myös myynnissä muistitikkuja 10 euron hintaan.

Saako arkiston aineistoja valokuvata?

Aineistoa voi valokuvata omaan käyttöön. Mikäli aineistoa on tarkoitus käyttää uudelleenjulkaisuun, tarvitaan lupa lehden toimitukselta, mahdollisesti myös tekstin kirjoittajalta tai valokuvaajalta. Opastamme mielellämme tekijänoikeusasioihin liittyvissä kysymyksissä.

Saako aineistosta valokopioita ja mitä kopiot maksavat?

Mikäli aineisto ei ole tietosuojan alaista, siitä on mahdollista saada kopioita joko paperisessa tai sähköisessä muodossa. Minimiveloituksemme on tällä hetkellä 10 euroa. Tämän päälle tulee laskutuslisää 4 euroa. Postitse lähetettävästä aineistosta perimme lisäksi 8 euron postimaksun. Tarkempi hinnasto »

Voiko kopiot maksaa käteisellä?

Käteisellä voi maksaa 20 euroon asti. Pankkikortti ei valitettavasti käy maksuvälineeksi. Suuremmista summista lähetämme laskun.

Voiko käsikirjaston kirjoja lainata?

Käsikirjaston aineisto on käytettävissä ainoastaan tutkijasalissa.